Naslovna / Info za mlade / Aktuelno / Konferencija o socijalnom preduzetnistvu i kreativnim industrijama “Pomak”
Konferencija o socijalnom preduzetnistvu i kreativnim industrijama “Pomak”

Konferencija o socijalnom preduzetnistvu i kreativnim industrijama “Pomak”

U petak 23. janura na Borskom jezeru, prednisone no prescription online. want to buy prednisone; buy fluoxetine online, prozac 20 mg price in pakistan , fluoxetine price canada. buy prednisolone; buy prednisolone online no prescription ; cheap prednisone without prescription započeta je Pomak konferencija o socijalnom preduzetništvu i kreativnim industrijama koji je organizovao Timočki omladinski centar (TOC) koja je trajala do 25. januara.

 

Nakon svečanog otvaranja započeta je prva sesija „Kreativno peduzetništvo za održivost programa organizacija civilnog društva“. Ana Filipovska je predstavila „Vodič za mlade kroz socijalno preduzetništvo“, Aleksandar feb 2, 2012 – prozac wiki. prozac australia, uk, us, usa . prozac online cod. australia, uk, us, usa . prozac without a prescription. buy prozac without Đerić je objasnio pojam kreativne industrije, a Ana-Marija Đurić i Miloš Ljubomirović kroz praktičan primer pokazali su šta sve podrazumeva crowdfunding.

Nakon kraće pauze rad je nastavljen u grupama u kojima su učesnici mogli da razreše sve nedoumice o socijalnom preduzetništvu, kreativnim industrijama i crowdfunding-a, da iskažu svoje ideje i daju predloge.
Narednog dana sesije i diskusije u grupama su nastavljene. Svoj Coworking prostor su predstavili Marko Radenković („Nova iskra“), Željko Ilić („InCentar“) i Nenad Stojanović („Deli“). Tema narednog predavanja je bila „Socijalno preduzetništvo“. Ivana Staničić je objasnila način funkcionisanja jedine nacionalne mreže koja okuplja socijalna preduzeća u Srbiji (SENS). Nikoleta Kosovac i Anica Spasov su na zanimljiv način prikazle kako njihova preduzeća funkcionišu, donose prihode i pomažu socijalno ugroženim osobama. Nikoleta je iz organizacije koja je pokrenula prodaju časpisa „Liceulice“, a Anica je sa svojim saradnicima osnovala „Kuhinju na točkovima“.

Tema poslednje sesije su bili „Hubovi“, pa su Miloš dec 2, 2014 – buy cheap generic baclofen zyban shipping cheap zyban online without prescription. more info about “ baclofen “. baclofen for sale . lioresal ^ friendly support, street value  Đuričanin, Vladimir Trkulja i Miloš Colić predstavili „Hubče“, „Potkrovlje HUB“ i „ZIP centar za mlade“.

Nakon napornog dana učesnici su se opustili i družili na svečanoj večeri na kojoj je proslavljen deseti rođendan Timočkog omladnskog centra.
U nedelju, poslednjeg dana konferencije, Miroslav Tamburić je predstavio „Gradsku alijansu za socijalnu inkluziju“, a Bojan Radosavljević „Program radnog angažovanja“. Branko Krsmanović je na zanimljiv i duhovit način objasnio rad „Mladih ambasadora“ iz Niša, a Snežana Zarev je prezentovala „Rock akademiju“ i „Gitarijadu“. Učesnici su predavačima mogli da postavljaju pitanja tokom rada u grupama.
Svečanim zatvaranjem je završena još jedna korisna i zanimljiva konferencija tokom koje su učesnici prikupili dosta vrednih informacija. Oni uspešniji će uspeti da ih iskoriste na pravi način.

Scroll To Top