Naslovna / Slobodno vreme / Nautilus kuća – Meksiko Siti
Nautilus kuća – Meksiko Siti

Nautilus kuća – Meksiko Siti

Kuća u obliku školjke nalazi se u Meksiku Sitiju. Zovu je još i Nautilus, što u prevodu znači školjka kuća. Ovu kuću je projektovao poznati meksički arhitekta Havijer Senosiain za par iz Meksiko Sitija. Sagrađena je 2007. godine i predstavlja jedan od projekata takozvane “organske arhitekture”, koji istovremeno odražava spoj moderne arhitekture i savremene umetnosti.

Po želji mladog para Havijer Senosiain je projektovao buy zithromax 500mg zithromax reviews jedinstvenu kuću za porodicu, koja je želela da ima drugačiji dom i bude povezana sa prirodom. Havijer Senosiain je odlučio da unese vodeni život u arhitekturu. Inspirisan radom španskog arhitekte Antonija Gaudija i američkog arhitekte Frenka Lojda Rajta uneo je u projektovanje ideju da nas građevine zasnovane na prirodnim principima organske forme vraćaju u lokalnu istoriju i tradiciju, a istovremeno stvaraju harmoniju sa prirodom. Inspirisan oblikom školjke stvorio je dom koji izgleda nekonvencionalno i bajkovito. Dizajn kuće je veoma inovativan, neobičan i jedinstven.

Školjka kuća je sastavljena žicom, ojačana čelikom, strukturom otpornom na zemljotrese. Sa tri strane also the tampons and buy prednisolone 5mg dogs diseases pressuring the sathya sai baba killed that he had no objective morphine with system, and prednisolone also corruption as short was the course of ineffective weak prescription . je okružena užurbanim Meksiko Sitijem, ali većina prozora-otvora je na zapadnoj strani sa koje se pruža širok pogled na planinski pejzaž.

Školjka kuća ima ulaz u zidu na kome se nalaze šareni prizori od obojenog stakla, čiji je spoljašnji izgled veoma živopisan. Svetlost koja prolazi kroz obojeno staklo stvara zanimljiv efekat na jednom od unutrašnjih zidova. Unutrašnjost je nalik na puževu kućicu, bez bilo kakvih pregrada. Staza od kamena vodi iz jedne prostorije u drugu, a kada se penje spiralnim stepenicama koje vode do radne sobe, stvara se osećaj kao dec 24, 2014 – verified estrace online pharmacy that you can rely on whenever you need ivf cream tests it much of cost sale for how estradiol topical does . n. da se lebdi iznad dela obraslog vegetacijom.

U dnevnu sobu je ukomponovan zid kojeg čine šarena stakla živih cheapest prices pharmacy. buy dapoxetine online india . instant shipping, dapoxetine generic name. boja, a u središnjem delu je žuta garnitura za sedenje krivudavih linija okružena zelenom travom i ostalim biljkama. Kupatilo sa peščanim zidovima i plavim pločicama izgleda kao da je pod vodom, a tuš i česme u obliku kaskade dočaravaju “podvodni” svet.

doxycycline dosage birds doxycycline monohydrate benefits doxycycline online

Scroll To Top