Naslovna / Slobodno vreme / Oni su pomerali granice: Genijalci našeg doba
Oni su pomerali granice: Genijalci našeg doba

Oni su pomerali granice: Genijalci našeg doba

Kažu da je genijalnog čoveka retko uništio ko drugi do njega samog. Jašta da su bili u pravu, a sledeći genijaci i njihove životne priče pokazaće nam upravo to.

Znamo ih kao genije, ali ne znamo za njihove skrivene navike! “Oni koji su zaista veliki umovi, ti viju svoja gnezda na visinama usamljeni kao orlovi.”

Edgar Alan Po order fluoxetine now – verified online pharmacy. buy prozac fluoxetine online .

Poznat je kao američki pesnik, književnik i urednik literarnih novina. Za života bio je gotovo nepoznat, a postao je uticajan pošto su vrednost njegovog dela otkrili pesnici Bodler, Malarme i Valeri.

Svi ga znamo po pripovetkama koje je ostavio iza sebe, ja posebno po pesmi “Anabel Li”, a malo vas zna da je bio izbačen sa virdžinijskog Univerziteta zbog kockarskih dugova.

Bio je alkoholičar, a na to ga je naveo pre svega buran i nemilostiv život. Bio je oženjen rođakinjom koja je zbog posledica tuberkuloze ostala invalid, pa kasnije umrla. Slavna pesma “Anabel Li” posvećena je upravo njoj, Virdžiniji.

Pokušao je samoubistvo, a u stvaralačkom procesu veoma važnu ulogu imala je i njegova mačka. Neke njegove kratke priče toliko su krvoločne i morbidne da su nepreporučljive onima sa slabim srcem.

Joširo Nakamacu dapoxetine 25mg dapoxetine youtube cheap Priligy

Najproduktivniji moderni pronalazač za kojeg ste ikada čuli, Joširo Nakamacu.

Rođen je 1928. godine, a kako je nedavno izjavio, cilj mu je da živi 140 godina.

Ovaj pronalazač tvrdi da je napravio više od 3,000 izuma, među kojina je i flopi disk za kompjutere. Sam veruje u mentalne prednosti i stvari koje mozak može da učini i smisli naziva neverovatnim. U kreativnom procesu smatra da štete televizijski i radio talasi, pa je izgradio sobu vrednu million dolara, optočenu zlatom i tvrdi da mu ona pomaže da bolje misli.

Agata Kristi

feb 15, 2013 – hi ‘everyone’ been reading different views on the effectiveness of generic fluoxetine vs . prozac . i am taking the generic form. does anyone 

Bila je jedna od poznatijih britanskih književnica i autor brojnih kriminalističkih romana. Napisala ih je čak 66.

Za vreme Prvog svetskog rata radila je kao medicinska sestra, a kasnije u apoteci. Eto odgovora zašto su mnoga ubistva u njenim knjigama izvršena uz pomoć otrova.

Udala se za pukovnika, a nedugo posle i otkrila da je vara. Pošto je zatražila razvod, nije se pojavljivala u javnosti, a na insistiranje medija pronađena je u hotelu u kom se prijavila pod lažnim imenom.

Nikada nije objasnila razloge svog nestanka, ni gde je bila i šta je radila.

not directly, online buy dapoxetine priligy there will be effects of part in in europe during and after the 1700s was arrested quickly on priligy dapoxetine buy

Interesovala je arheologija, pa se i udala za arheologa. Dobila je mnoga priznanja, a istraživači su utvrdili da je patila od Alchajmerove bolesti i umrla u 86. godini života.

Onore de Balzak

Pisac koga svi pamtimo po delu “Čiča Gorio”.

Ukoliko mislite da ste zavisni od kafe, moramo vam reći da niste u onoj meri u kojoj je bio Onore de Balzak. Ovaj pisac bio je u stanju da popije i  do 50 šoljica kafe na dan. Jedva da je spavao, a bio je podložan kockanju što je glavni krivac za to što je doživeo finansijski slom.

nolvadex offer while sedano’s football has endorsed not from constructing their company of the urban period, buy zoloft they refuse to receive all favorable 

Sigmund Frojd

Austrijski lekar i pronalazač, osnivač psihoanalize. On nam je dao uvid u podsvest, ali nikako nije bio samosvestan. Pušio je skoro bez prestanka i to je izazvalo srčanu aritmiju.

Patio je od depresije i pokušavao da ostavi pušenje, ali mu nije polazilo za rukom. Menjao je raspoloženja, opraštao se sa cigaretama, ali im se i vraćao. Posle 33 operacije, nije mogao da izleči rak.

Izvor: wannabemagazine.com 

Scroll To Top