Naslovna / Slobodno vreme / Otvoren konkurs za stipendije u oblasti društvenih nauka
Otvoren konkurs za stipendije u oblasti društvenih nauka

Stipendija u iznosu od 12.000 eura obuhvata troškove jednogodišnjeg istraživanja, učestvovanje na naučnim skupovima i konferencijama, povezivanje sa različitim mrežama, kao i putne troškove.

ERSTE Fondacija je raspisala konkurs za sve zainteresovane istraživače i naučnike iz oblasti društvenih nauka iz zemalja Centralne, Istočne i Jugoistočne buy levitra online from an official certified pharmacy, overnight shipping, Evrope, pozivajući ih da učestvuju u programu stipendiranja naučno istraživačkog usavršavanja o temama u vezi sa ekonomskim i socijalno demografskim promjenama.

Jedan od najznačajnijih izazova u regionu su promjene u društvenom razvoju, koje direktno utiču na budućnost društvenog povezivanja i izgradnji solidarnosti ovih nacija. Istraživanje bi trebalo da se odnosi na temu dijaspore, nacionalnih država i preovladavajućih diflucan how to take diflucan without prescription struja u društvu u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Stipendijski program će se odvijati u periodu od 2014. do 2016. godine.

ERSTE Fondacija pokreće diskusiju i analizu odnosa dijaspora, zemalja njihovih trenutnih prebivališta i njihove nekadašnje domovine, angažovanje hydroxyzine pamoate safe for dogs atarax 500 mg buy atarax for dogs hydroxyzine pamoate 75 mg ataraxie encyclopedia metallum atarax 10 mg tabletas para… buy atarax online dijaspora u ekonomskom razvoju i političkom životu, kao i njihov odnos i stepen integrisanosti sa vladama i građanstvom. Tražimo odgovore na pitanja da li dijaspora ima pozitivnu ili negativnu ulogu u odnosima između zemlje u kojoj su rođeni i u kojoj žive, kao i u kojoj mjeri se dijaspore mogu vidjeti kao akteri promena.

Poziv je otvoren za sve istraživače i naučnike iz zemalja Centralne i Istočne Evrope koji proučavaju ili su na bilo koji način uključeni u ekonomske, kulturne ili političke odnose, uključujući i njihovu aktivnost u probleme dijaspore, međunarodnih migracija i politiku dijaspore.

Rezultati će pružiti kreatorima politike, civilnom društvu i kompanijama osnovu za buduće planiranje i donošenje odluka, ali će korisititi i ERSTE Fondaciji za buduće istraživanje u ovom regionu. Konkretne preporuke istraživača će biti promovisane i predstavljene relevantnim organizacijama, koje aktivno prate zbivanja buy generic advair diskus online advair diskus shipping cheap fluticasone u političkoj i ekonomskoj sferi, kao i u građanskom društvu.

Stipendiste će izabrati žiri koji se sastoji od akademika i profesionalaca koji će temeljno pregledati sve prijave i pozvati na intervju aplikante koji prođu u uži krug. Početak istraživanja je zakazan za januar 2015. godine. Stipendija 14 oct 2010 … buy zyban no prescription, courtesy of sun.star cebu. to read original story, zyban cost, purchase zyban for sale, click this u iznosu od 12.000 eura obuhvata troškove jednogodišnjeg istraživanja, učestvovanje na naučnim skupovima i konferencijama, povezivanje sa različitim mrežama, kao i putne troškove. Na kraju programa najbolji radovi će biti objavljeni širom zemalja regiona. Radni jezik radova i publikacije je engleski.

Možete se prijaviti do 24. avgusta 2014, online prijavom na https://apply.erstestiftung.org/fellowship.

Za detaljnije informacije, molimo kontaktirajte socialresearch@erstestiftung.org.